Det är synd om människorna

fredag, 18 juli, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Det är synd om människorna, skrev August Strindberg. Återfinns raderna måhända i ”Ett drömspel”? När Camilla och jag startade Oss Granntanter Emellan kom vi överens om att avstå från att ta politisk ställning i våra inlägg. Ett löfte som inte bottnar i att vi är åsiktslösa eller politiskt ointresserade. Tvärtom. Nej, tanken på att avstå från politiskt färgat tyckande handlar mer om att vi vill att Oss Granntanter Emellan skall vara en fristad och en läs- och bildupplevelse för alla. Att vi skriver mer om tomater och vintage, än om mänskliga rättigheter och höstens val, handlar alltså inte om att vi är helt kokobello i huvudknopparna. Att vi ibland TYCKER vet ni ju, och naturligtvis tycker vi på varsitt håll en hel del om det som just nu dagligdags händer på Ghazaremsam. Att Israel mördar barn som leker på en sandstrand, är fruktansvärt. Hemskt är det också att Ukrainska separatister skjuter ned ett civilt flygplan och 295 oskyldiga människor dör. 100 av dem dessutom AIDS-forskare. ”Det är synd om människorna”, är en underdrift.

20140718-163034.jpg

Kommentera