Jäkla teknik

fredag, 4 juli, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Surk (igen). Skrivdag var det tänkt att vara idag. Men istället har jag arbetat hela dagen som it-tekniker, eller vad man skall kalla det. Jag blir tokig på grejer som inte funkar. Bytte ut min alltmer slöa ajfån igår i Stockholm mot senaste modellen, fick den att fungera finfint innan jag lättade från Sverige. Idag vill den inte ladda batterierna. Blir sååååå trött. Ringer till 3 som säger att det antingen är fel på laddaren, eller telefonen. Näha…Hinner precis vidarekoppla min nya ajfåns telefonsamtal till jobbtelefonen, sedan drar ajfånen sin sista suck. Nu ligger den i byrålådan, värdelös. 3 har ju liksom inget kontor i Paris.

I arbetstelefonen var jag sedan tvungen att installera allehanda program, för att till exempel kunna blogga det här. Tog tid. Under tiden lade förstås vårt nya wifi av, eller tog åtminstone små mikropauser så att allt var tvunget att göras om. Och göras om. Apropå wifi så installerade vi ett bredband här i Paris i våras, för vilket vi betalade ungefär 50 euro i månaden, i tre månader – fast att det inte fungerade en endaste sekund. De sista räkningarna vägrade jag betala, då gick de till inkasso. Summasummarum betalada jag ett par tusen för en tjänst som aldrig levererades (tydligen var en gammal telefonledning av vid Senaten….).

Humöret är i botten så att säga. Skulle verkligen ha behövt skriva klart min rapport om herrmodet, får ta nya krafttag imorgon. Nu skall jag laga mat istället. En ratatouille till en fisk som maken är och handlar i denna stund. Analogt så det förslår. Tydligen skall det sparkas boll om en liten stund, Frankrike mot Tyskland. Det intresserar mig inte ett dugg.

Inga bilder i inlägget? Ja, av någon anledning så VILL DET INTE FUNGERA!

Kommentera