Bodrum tips nr 1

lördag, 28 juni, 2014 av Camilla Thulin
Igår besökte vi Ortakent med en god vän. Ett litet samhälle värt att besöka. Kommunen har haft den goda smaken att leda om den stora vägen från byn. Idag är den renoverad och husen är dekorerade på ett väldigt fint sätt. Ortakent har även en strandremsa. Mitt i byn ska man svänga ner till vänster,  det står en skylt med namn som Lugga, Yarbasan och några andra ställen. Det är bara att köra på, genom härliga apelsinlundar och fina villor. Väl nere vid strandremsan tronar byggdens nya stolthet, boutique hotellet Lugga, vilket invigdes för en vecka sedan. Ett fint ställe, byggt i traditionell fyrkantsstil. Blir alltid lika förvånad att man inte inspireras av den gamla ottomanska arkitekturen, som är hejdlöst vacker. Hotellet ligger magnifikt, med egen sandstrand och fin restaurang ute på piren. Vi åt en otroligt god middag där, kan varmt rekommenderas. Dessutom var det tyst i Ortakentviken, man slapp en massa discodunk och annan skit. Gillar man denna typ av hotell, tror jag att detta är en pärla, för den som uppskattar lugn och ro. Ortakents strandpromenad är också trevlig med ett stort kommunalt café,  liten söt marina och säkert en mängd något enklare krogar, som serverar utmärkta måltider. image image image image image image image image image Kommunens strandcafé.

Kommentera