Turk Sashimi

onsdag, 25 juni, 2014 av Camilla Thulin

Hittade en fantastisk bit norsk lax på Migros idag. Köpte lite ottomanskt ris, bra soya och mangold för att laga en turkisk sashimi middag. Laxen var en av de bästa bitar jag någonsin någonsin köpt. Rensade den, skar den i långa filé bitar, för att sedan kunna skära dem fint bitar, lindar in dem i plast och fryser dem i två timmar. Till detta serverar jag som förrätt brässerad mangold med olivolja och citron. Till den skivade laxen blir det två olika majonäs varianter, grunden är Hellmans low fat variant. Blanda lite majo med wasabi och i nästa lilla skål med soya. Smaka av och fyll på efter smak. Det ottomanska riset ska sköljas under kallt  vatten i en sil en stund. Till 2 dl ris, koka upp i 4 dl vatten på låg värme, späd med vatten tills riset är ihopkokt och klibbigt. Låt stå och vila i en kvart. Har äcen skalat några gurkor och skurit i längder. Gott, nyttigt och enkelt.

image

image

image

image

Kommentera