Gazpacho tips

onsdag, 25 juni, 2014 av Camilla Thulin

Har äntligen köpt en ordentlig matberedare, det resulterade i en Gazpacho.
Läste en massa recept på nätet, för att komma ihåg mängderna. I min soppa blev det 4 hacakde tomater, 3 skalade smågurkor, 2 långa ljusa gröna paprikor, 6 vitlöksklyftor,  en halv gullök, 2 dl kycklingbuljong, 1 dl olivolja, 3 msk röd vinäger, salt och lite strödbröd, för att få den något matigare. Allt ska mixas ihop, sedan är det bara att smaka av. Ställ in i kylen, minst 4 timmar. Här kommer tipset: istället för att servera med knaperstekta brödkrutonger, hackade jag en näve valnötter, en gammal tomat, som legat med lite salladslök och vinegrette och toppade soppan med. Det blev bra med nötterna, ska fortsätta med det. Nästa gång kanske soppan blir på ett annat sätt, det finns nog 100 varianter på denna goda och nyttiga soppa.

image

Kommentera