Betancourt gisslan igen

måndag, 23 juni, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Politikern Ingrid Betancourt satt sex år som FARC-gerillans gisslan i den Colombianska djungeln. Boken hon efteråt kom ut med, om sin tid som fånge, var förstås en extremt gripande berättelse full av vidriga detaljer. Nu kommer hon ut med en ny bok, som enligt henne själv lämpar sig ”att läsa på semestern”. Inget fel med det. Men se hur hon porträtterats! Det är mycket möjligt att hon tappade förståndet där ute i djungeln. Eller efteråt. Att sätta sig och äta middag med barnen, som man inte sett på sex år, låter sig förstås inte göras hur som helst. Men i vilket fall som, så tycker jag media skall visa henne respekt. Det gör inte porträttet ifråga vars bildtext dessutom lyder: man har den identitet man valt.

20140623-085431-32071781.jpg

Kommentera