En bordell och finriven zucchini

söndag, 22 juni, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Har precis varit uppe en sväng på Hotel Amour, en gång bordell numera hotell med hög hip-faktor, och tagit ett glas med dotterns boyfriend Rulle och hans kollega Oscar. De spelade här i Paris igår, på anrika klubben Rex. Nu sitter de på planet mot Stockholm. Maken, jag och Kim dröjde oss kvar en stund i hotellets trädgård. Ett ställe som verkligen kan rekommenderas! Nu skall det lagas middag. Zucchiniplättar till förrätt sedan pasta med tomatsås som fått skjuts av chili, sardiner och kapris sist en jordgubbssoppa. När jag så börjat med middagen hittar jag bara ett väldigt fint rivjärn till zucchinin. Det får gå. Vrider ur zucchinigeggan med hjälp av en ren kökshandduk. Lägger i en skål. Pudrar över mjöl. Saltar och pepprar och låter svälla. Vispar i ett ägg. Pudrar över lite mer mjöl. Sväll sväll. Får kanske nästan fritera geggan om det skall bli någon förrätt. Ja! Zucchiniomeletten blev suverän. Fick lite smulad get/komjölks ost över sig, från Jurabergen, samt honung.

20140622-191539-69339400.jpg

20140622-191556-69356141.jpg

20140622-191602-69362114.jpg

20140622-191608-69368311.jpg

Kommentera