Det nya franska köket

onsdag, 11 juni, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Höjer blicken under morgonpromenaden. På terrasser och i höga öppna fönster står män ovetandes (?) om varandra och knäpper sina ljusa skjortor. På en terrass vattnar en kvinna blommorna. Klockan sju är hon iklädd vit morgonrock och rött läppstift. Hennes mun lyser lika starkt som pelargonerna. I Luxembourgträdgården får Kim strosa fritt medan jag springer sicksack mellan träden. Jag ser att han tycker jag beter mig konstigt. På vägen hem passerar vi lunchstället Au Petite Suisse som häromdagen inte kunde servera omelett. De hade inte fått sin leverans. Ägg tänkte vi. Men ett sådant låg ju i stekt format på min Croque Madame. Det var dunken med omelettmix som inte kommit. Det nya franska köket. Suck.

20140611-111721-40641328.jpg

Kommentera