Ta bort bläckfläck

torsdag, 29 maj, 2014 av Camilla Thulin

Imorgon har vi första kostym på Charmörerna från Nybro. Hittade ett fint förkläde med en bläckfläck på. Försökte få bort den med tvättmedel, diskmedel och tvål, inget hände. Googlade lite om bläckfläckar. Hittade tipset Isopropylalkohol – rengöringsmedel. Köpte en liten flaska på mitt behjälpliga apotek, som är öppet jämnt. Bearbetade sträcket med alkoholen. Man lägger textil under fläcken, har en trasa med alkoholen på, gnider på fläcken, den sugs in i textilen under. Bläcket släpper, dock inte helt. Gick på med ammoniak, bläcket släppte något och avslutade med kemiskt ren bensin. Nästa behandling var lite flytande Varnish på det blekta strecket, sedan in i tvättmaskinen på 60 grader, vips fläcken var borta! Jag blev förvånad, men det är faktiskt sant.

image

image

Kommentera