Liten rundvandring

onsdag, 21 maj, 2014 av Camilla Thulin

Krakows Gamla Stad visar sig från sin bästa sida. Den är fylld av förväntansfulla turister, som vi. Huvudstråken är fyllda av skolklasser och utlänningar, som vi, som nyfiket tittar runt på alla fantastiska byggnader, hästar, blommor, restauranger, butiker och parker. Många av husen är återuppbyggda efter kriget. De polska byggnadsarbetarna är en klass för sig, byggnaderna ser ut som om de stått där i 400 år och kommer förmodligen att stå där tills någon idiot bombar eller en hemsk naturkatastrof ger sig till känna. Något vi hemma i Svedala borde tänka på. Våra nybyggda hus ser så skruttigt sunkiga ut och tål inte att åldras, vad är det för slags miljötänk?

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera