Packlista inför Krakow

lördag, 17 maj, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Det går nästan inte en vecka utan att jag reser någonstans, oftast med flyg. Nu har jag haft lyxen att vara i Stockholm sedan den 27 april. Rekord. Men nästa vecka bär det av igen. Till Krakow med granntanten och ett gäng av er läsare! Det ska bli så spännande.

Ni som följer mig vet att jag alltid reser enbart med handbagage. Lätt och smidigt måste resandet gå. I min dator har jag packlistor i form av kom-ihåg-lappar på vilka jag i förväg listar vad som skall med i den lätta svarta nylonbagen från Eastpak. Allt för att underlätta packandet. Resehandlingarna förvarar jag i en plastficka med blixtlås. Plastfickan ligger alltid på samma ställe i mitt arbetsrum, på fönsterbänken. Just nu innehåller den en hel packe utskrivna elektroniska biljetter för resor ett par månader framöver. I plastfickan förvarar jag också pass, hemförsäkringsbevis, sjukförsäkringskort och alla olika flygbolags ”stamkort”.Under plastfickan ligger en liten svart aftonväska i fejkläder i vilken jag förvarar alla sladdar jag behöver ha med mig för att kunna ladda dator och mina två telefoner. I den ligger också en adapter som man behöver i England. I en liten tygpåse förvaras smycken att göra sig lite roligare med.

På min packlista inför Krakow står följande:

RESA:

Svart vid linnekjol + läderskärp

Svart skjorta

Röd Burberry jacka

Svarta sandaletter

MaxMara väskan

PACKA:

Skjortklänning blå

Svart skjorta

Dries Van Noten blus

Trosor x 2

Hermès sandaler

Kaftan

Resehandlingar

Sminknecessär + rengöring + hårborste

Paraply

Dator + kablage

Telefoner + kablage

Klädvårdsrulle

Extra läsglasögon + solglasögon

 

Mina packlistor ger mig överblick. Går plaggen att kombinera? Ja! Till kjolen tar jag med ett par extraöverdelar. Klänningen, skräddarsydd i granntantens ateljé, klarar sig själv. Den tvättade jag för övrigt häromdagen, så den är nu fräsch. Kaftanen har jag på hotellrummet. Kanske får den till och med gå ut på stan, för på torsdag skall det bli +28. Att kolla vädret är A och O. Därför åker ett paraply med, för på lördag skall det visst komma blixt och dunder och någon skur, men fortfarande vara varmt. Mina Hermèssandaler har verkligen sett bättre dagar, men är ack så sköna, de har dessutom samma färg som skärpet och handväskan. Och att ha ont i fötterna…det går bort. Jag reser aldrig med sprillans nya skor på fötterna eller i bagaget. I den lilla transparanta 1-liters påsen åker en rengörande mandelkräm från Weleda ner, den tar bort även ögonsminket. Tar nog också med klassikern 4711, bra att fräscha upp sig med i värmen. Nu skall jag måla tånaglarna! Sedan skall jag åka till Konstfack och se vårutställningen.

Vad kul det skall bli att få se Krakow, och träffa er!

 

 

20140517-095613.jpg

20140517-095619.jpg

20140517-095623.jpg

Kommentera