Huden återställd

måndag, 21 april, 2014 av Karina Ericsson Wärn

För ett antal veckor sedan bytte jag till en ny foundation. Som jag inte tålde. Det tog ett tag innan jag förstod det. Ansiktet tenderade att bli lite rödare än vanligt framåt eftermiddagen. Trodde det hade något med åldern att göra, och tänkte att ”jaha, 50+, så här är det”. Men när det också började sticka och kännas irriterat, då fattade jag till slut att problemet var min nya foundation. Den slängdes omedelbums. Först häromdagen återgick huden till sitt forna jag. Att skapa en irritation går på nolltid, att bli av med den – tar en evighet. Jag har varit snäll mot ansiktet, tvättat det varje kväll med Weledas rengöringskräm baserad på mandel. Den har jag smörjt in med lätta händer, sedan har jag torkat av den med en fuktad frottélapp. Jag har sedan följt efter med mandelolja. Två produkter som jag använt i åratal, och som jag vet fungerar. Efter en dryg vecka kändes huden hård och läderartad, och trillade liksom av som en gammal solbränna. Men nu har en ny fräsch hud tittat fram, och jag känner igen mig själv. Igår köpte jag en ny foundation – men gammal och beprövad. Elizabeth Ardens lätta mousse. Den ger ett extremt naturligt resultat och är perfekt när värmen börjar titta fram och man inte vill vara för spacklad. Jag har färg 02 Natural.

För övrigt är jag och Kim nu åter i Stockholm. Vi anlände sent på natten, promenerade Götgatsbacken hem och kände oss omedelbart som hemma tack vara skräp i drivor längs med trottoarer och utanför portar. Skönt att något är sig likt. Idag skall det plockas och fixas lite, momsdeklareras, tvätt skall strykas, och lunch skall ätas hemma hos mamma.

 

20140421-080526.jpg

20140421-080535.jpg

20140421-080543.jpg

20140421-080548.jpg

Kommentera