Egyptiska avdelningen

måndag, 21 april, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Louvren

Egyptiska avdelningen på Louvren upphör aldrig att fascinera mig. Här finns leksaker, möbler, sarkofager, smycken och sminkprylar från tusentals år före kristus. Allt så utsökt designat att man får sig en tankeställare. Har vi kommit på någonting nytt? Naturligtvis är allting stöldgods, forslat till Paris av Napoleon – som ju gjorde Egypten till sitt. Avstå inte från ett Louvren besök bara för att kön till glaspyramidens entré ringlar sig som en lång orm. Det finns fler ingångar. En entré gömmer sig bakom ett stenräcke i början av Tuillerierna. Ställ dig med ryggen mot pyramiden och näsan mot Tuillerierna och Place de la Concorde, så ser du räcket till vänster, där buskarna växer som tätast.

Musée du Louvre

Entrée Pyramide ou Porte des Lions, ou Galerie du Carrousel

99, rue de Rivoli, 75001 Paris/1a

Métro: Palais Royal – Musée du Louvre.

Öppet alla dagar utom tisdag.

Kommentera