Fantastiska plagg

måndag, 7 april, 2014 av Camilla Thulin

Fick även ett litet snack med Henning Thorsen, inför morgondagens filmning. En mycket trevlig man, som nu säljer hela sin samling vintage klänningar. Plagg från 1800-talet och fram till 80-talet. Samlingen har delats upp i två bitar, imorgon går nummer två, den är mer affordable. Många fina klänningar till bra priser, från sekelskiftet och framåt. Samtidigt säljs som sagt en stor samling med ikat kaftaner och särkar från Uzbekistan,  Palestina, Afghanistan och Turkmemistan. Talade ut med mr Omar en gedigen samlare med galleri vid Belgravia square, en mycket seriös och kunnig samlare och dealer enligt mrs Taylor. Verksamheten var på högvarv med hugade spekulanter,  som  blev förevisade spetsar, broderier, bonader och andra intressanta textilier. Passade samtidigt på att inhandla Kerry Taylors bok om vintage kläder, är det någon bok man ska ha, så är det denna. Den rara damen i kassan tyckte att jag skulle få den signerad, så vi får väl se om det finns tid till det.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera