Hållbarhet

tisdag, 1 april, 2014 av Camilla Thulin

Har nu börjat koordinera alla tyger jag tycker om och har provmetrar av. Utefter tygval skapar vi nya modeller. Blev inspirerad av de isländska kreatörerna, som jobbar med Slowfashion. Bättre tyger, ha kvar de bästa modellerna och höja priserna något, eftersom kvaliteterna blir mer exklusiva, därmed bättre hållbarhet. Det innebär att plagget har ett längre liv och blir klassiskt. Vi håller ju inte på med mode, vi vill att våra plagg ska leva länge och inte hamna i soptunnan. Dessvärre tar det tid att utveckla det. Först måste man visa marknaden att klänningar och toppar är snygga och har bra passform, samtidigt som plaggen inte får vara dyra. När man väl visat att plaggen funkar och kunderna tycker om plaggen och fortsätter köpa samma klänning i olika tyger, då är man hemma och kan höja kvaliteten. Det känns mycket bra. Snart kan vi även ha råd att fråga vart tygerna kommer ifrån och dissa material, som har usel bakgrund och billigt pris. Som vi alla vet rimmar billigt och anständighet illa. Lyckan vore ju att kunna sälja dyrare plagg av material, som är tillverkade av fabriker med både socialt och ekologiskt tänk.

image

Kommentera