Mot Konstakademien

söndag, 30 mars, 2014 av Karina Ericsson Wärn
Idag skall jag prata om ”Banbrytande Mode” hos Konstakademien på Fredsgatan. Har gjort en liten kom-ihåg-lapp. Eftersom solen skiner tar jag nog en promenad ner från Söders Höjder till Akademien. En promenad jag för ett antal år sedan gjorde dagligdags då jag var tf Direktör vid IASPIS – Konstnärsnämndens Internationella gren med ett artist-in-residence och mycket mer på sin dagordning. Idag ligger IASPIS tyvärr inte kvar på Fredsgatan, som en gång i tiden också rymde själva Kungliga Konsthögskolan. Mitt eget arbetsrum var inhyst i en av de gamla stora flotta ateljéerna. Jag känner mig helt enkelt hemma i huset, så det skal bli trevligt att hälsa på där idag. Tror dock inte det kommer så stor publik, solen är en hård konkurrent så här års. Igår hann jag för övrigt med ett besök hos modetidningen BONs galleri på Högbergsgatan. Idag är sista dagen de visar Minna Palmqvist, en designer som skall vara med i min kommande utställning ASYLUM på Kulturhuset Stadsteatern våren 2015 (tillsammans med bland annat Patrik Söderstam, Anna-Sara Dåvik, Martin Margiela, Maria Miesenberger, Rut Hillarp, Juun.J … med flera). Hittade en bekant i Minna Palmqvists utställning: min egen dotter Lydia! Nä, nu är det dags att skrubba kroppen och tvätta håret (måste klippa upp det litegrann förresten … när skall jag hinna med det) och ta ut Kim på en långpromenad innan Konstakademien kallar.

20140330-113221.jpg

20140330-113230.jpg

20140330-113236.jpg

20140330-113241.jpg

Kommentera