Uppdrag Granskning

torsdag, 13 mars, 2014 av Camilla Thulin

Såg ett oerhört intressant Uppdrag granskning ikväll, som handlade om den tråkiga sidan av nätet. Hur flickor runt 12 – 15 år blir itutade att visa pattarna och muffan via nätet, för att de kanske kan bli eller är ihop med någon man via en chattsite. En person de aldrig träffat, ofta en karl, som utgivit sig att vara en gullig kille, vars Facebook och person de kapat. Det värsta i kråksången är att flickan väljer att göra som personen säger, visa pattarna, för annars kommer de inte ha kontakt länge, sedan blir det ett helvete för de stackars flickorna. Min undran är, hur kommer det sig att unga kvinnor i världens mest demokratiska land väljer att göra så här? Problemet är inte psykfallen som lurar flickorna, utan att flickorna låter dig bli lurade på riktigt. Är det inte dags att vi tar hand om de unga kvinnorna, som har dessa tendenser. Varenda vettig lärare ser detta på tidigt stadie. Kanske man ska lära flickor att de är värda något, att det kvinnliga könet inte bara är pattar och muffa – att det även finns en hjärna och ett intellekt och kvinnor faktiskt kan fatta mycket bra och gynnsamma beslut. Att vara kvinna är inte lika med att vara eller bete sig underlägset. Dessvärre signalerar samhället något annat, man skriver att jag är författare, fast jag är författarinna. Att en skådespelerska plötsligt är skådespelare.  Plötsligt är maskulinum det som gäller och femininum är något  dåligt. Jag vägrar gå in i det korkade resonemanget. Jag anser inte att männen är bättre än kvinnor, därför vägrar jag ingå i det politiskt korrekta tänket. Jag kan aldrig bli en gubbe hur än jag skulle fösöka med olika tokiga metoder, som man föreslår. Låt var och en vara som den är oavsett kön, ålder och etnicitet. Alla vuxna människor måste titta till barn och ungdomar på riktigt och inte försöka vara som dem.

image

image

Kommentera