Julia Child & Paris

fredag, 28 februari, 2014 av Karina Ericsson Wärn

 julia_crew_tx800

Chez George är de franska matkritikernas favoritkrog. Det vill säga de kritiker som har en förkärlek till vällagad fransk husmanskost och hur det var förr. Med en korrekt servis där somliga arbetat i fyrtio år hos Chez George samt många äldre manliga stammisar från bank och börs i närheten (med fasta bord) så är onekligen Chez George lätt musealt. Och underbart. Det är lite som att kliva in i en filmdekor från 30-talet, med statister och allt. Menyn lämnar ingen otillfredsställd. Har du ännu inte provat den enkla förrätten Salad de lentilles (linssallad) så är Chez George platsen att förlora oskulden på för här är den himmelsk. För att inte tala om Filet de Hareng, den rökta inlagda sillen. Mums. En gång i tiden var den amerikanska kokboksförfattaren och tevepersonligheten Julia Childs stammis här, och man kan nästan höra hennes skarpa stämma utbrista ”Lovely” över Salad frisée aux lardons et oeufs poches (sallad med fläsk och pocherat ägg). Vinlistan innehåller många dyrbarheter. Vill man spendera lagom är husets karaffvin både utmärkt och billigt. Boka bord är ett måste.

1, rue du Mail, 75002 Paris

Tél: +33 (0)1 42 60 07 11

Métro: Bourse / Palais- Royal

Öppet måndag – fredag. Stängt lördag och söndag.

Prisklass: snäppet under dyrt.

Kommentera