Mot Auktionsverket

tisdag, 25 februari, 2014 av Camilla Thulin
Påvägen mot kvällspass på Auktionsverket/Fashion – vi ska katalogisera de sista stängerna med fin, fina plagg – stöter jag på både det ena och det andra. Först flotta Kurt, en tjusig Kungspudel, som säkert vunnit allsköns priser i ringen. DI skryter med att det är den stösta dramatiska skolan i Sveige. Tur är väl det, för det verkar ju jätte konstigt att utexaminera ännu mer elever från en av landets dyraste utbildningar, som har få utsikter att få jobb. Orsaken är att vi skär ner på kultur i vårt land – det ska inte få kosta något. Kultur är ju så roligt, så det kan man väl göra gratis. Passar på att vända mig om då jag är mitt på Gärdet. Studerar SVT, SR, DI och Filmhusets byggnader – så infernaliskt grå och trista. Intressant att alla fantastiska människor som jobbar där får något gjort. Undra om de som beställt och bestämt att dessa byggnader ska uppföras vill bo och verka i dem själva. Jag får panik av den typen av estetik, men, som vanligt, smaken är som baken delad och tur är väl det. image image image image image

Kommentera