Lammstek

måndag, 24 februari, 2014 av Camilla Thulin

Köpte en Nya Zeeländsk lammstek på Lidl häromdagen. Tillagade den som klassisk stek ikväll. Termometern fick visa 70 grader, som det står överallt, tycker dock att 65 hade varit bättre. God smak blev det iallafall, proppade den full med vitlök och torkad rosmarin från våra turkbuskar och givetvis lite smör. Till serverade jag en ny favorit, potatismos med 70% blomkål, gör på samma sätt som vanligt mos. Koka potatis och blomkål, tills bitarna är mjuka, lägg i en passande mängnd smör, stompa ihop det, tillsätt lite grädde eller röd mjölk och rör ihop, salta efter smak. Pricken över i:et är lite vitlöks smör. Middagen avnjuts till ett engelskt program om Vikingar. Fick njuta en stund av världens vackraste skepp – Osbergaskeppet, som huserar på Bygdøya utanför Oslo, besökte det för 10 år sedan, blev sugen igen. Är dessutom besatt av stavkyrkor.

image

Kommentera