Oxsvansgryta

torsdag, 20 februari, 2014 av Karina Ericsson Wärn

En utav många bra saker med att arbeta på Kulturhuset Stadsteatern är att det bara tar två minuter till Hötorgshallen. Slank ned till Latinamerikansk Livs på hemvägen och köpte 3 kilo oxsvans som nu står och puttrar. Oxsvansarna bryner jag i panna i olivolja och lägger sedan i gigantisk gryta. Pannan vispar jag ur med tomatpuré och vatten. I grytan häller jag en flaska rödvin, en morot och lite selleri samt tre krossade vitlöksklyftor. Saltar och pepprar. Häller över tre burkar krossade Muttitomater och två-tre liter vatten. Häller i lite oxbuljong. Finns det en skvätt espresso kvar från morgonen åker det också i. Sedan får allt koka två timmar. Efter det åker mängder av hackad selleri, morot och gul lök ned i grytan som får koka minst en timme till. Smaka av. Grytan kommer få stå ute i natt, för att ätas imorgon kväll.

20140220-175750.jpg

20140220-175758.jpg

20140220-175803.jpg

20140220-175808.jpg

20140220-175813.jpg

20140220-175819.jpg

Kommentera