Slottet Wawel

onsdag, 19 februari, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Granntanten Camilla och jag har en gemensam förkärlek till slott. De kan vara små eller stora, slitna eller piffiga, spelar ingen roll, alla slott är intressanta. Faktum är att vi fått löfte om att natta över på Kalmar Slott helt själva. Vi får snart göra slag i saken. Vi fick dock höra att det bara finns en tid som gäller: sensommaren och tidig höst. Då har sommarens strålar värmt upp de tjocka slottsmurarna, och det råder en någorlunda hygglig temperatur inne i slottet. Vintertid är det iskallt, vilket vi upplevt. Men, nu står Slottet Wawel i Krakow närmast på tur. Tänk om vi … råkar bli kvar. Du ser slottet på bilden. Vi reser i slutet av maj, vi kommer frossa i mat, vin , stil och kultur. Häng med! Skicka ett mejl till info@granntanter.se så får du vårt program för Krakow.

Krakow_Wawel

 

Kommentera