Snusk på badet

söndag, 16 februari, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Var och simmade på Forsgrénska badet vid Medborgarplatsen imorse. Skönt att sträcka ut ryggen. I bassängerna pågår det nästan alltid någon aktivitet, idag var det simskola för de mindre. Det är en bra livförsäkring, att kunna simma. När mina barn gick i skolan stod simundervisning på schemat, och ingen fick sluta gå till simskolan förrän de behärskade konsten att simma. Mycket bra. Men, det är något katastrofalt fel med simundervisningen, eller snarare: fel på hur föräldrarna uppträder. På damsidan är duschrummet fullt av påklädda mammor som följt med sina döttrar och söner till simskolan. Varför klär de inte av sig? Jag tycker det är otroligt ohygieniskt med jeans och tjocktröjor i duschen, dessutom känns det konstigt för oss som är spritt språngande nakna att det går omkring fullt påklädda vuxna i duschen. De till och med tittar in i bastun, och det måste ju vara otroligt obekvämt för dem själva, att vara fullt påklädda i värmen. Snusket fortsätter sedan, för när simskolan pågår sitter föräldrarna som panelhöns längs med bassängkanten – fullt påklädda. Urtokigt. Jag simmar ju i Paris också, där är det obligatorisk med badmössa för alla, och ingen kommer in i vare sig dusch eller simhall med andra kläder än simkläder. Ändring tack. Att gå och simma är att få en inblick i en lokal kultur, därför tänker jag ta med baddräkten när Camilla och jag åker med er till Krakow i maj. Kanske kan någon tipsa mig om en trevlig simhall i Krakow? Varför inte följa med förresten…vi har några platser kvar.

Bilderna från hur det såg ut förr på Forsgrénska har jag hittat i Stadsmuseets arkiv.

LB_SSA_1200_05_029LB_SSA_1200_05_025

Kommentera