Nödvändig väldoft

fredag, 14 februari, 2014 av Karina Ericsson Wärn
Idag sitter jag hemma och arbetar vid tangenterna, skriver om 1960- och 1970-talets konstaktivister och konceptkonstnärer som snart kommer att visas på Kulturhuset Stadsteatern i utställningen REVOLTERNAS DECENNIUM. Öppning 8 mars. För att hamna i rätt stämning använder jag mig alltid av doft. Skall jag fördjupa mig i 1800-talet väljer jag ofta något åt roshållet, idag satsar jag på klassisk patchouli från liten kinesbutik på Drottninggatan, den tycker jag matchar revoltåren bra. Annars är min favorit just nu Comme des Garçons ”Black”, den luktar smörjgrop. Punkt slut. Igår fick jag förresten en väldoftande present i paket från Paris, avsändare var den fantastiska fotografen Louise Enhörning, hon vet vad en tant behöver! En flakong Coco Noir från Chanel. Stort tack Louise! På bilden Valie Export som ingår i utställningen med sig själv i olika former. Revolternas-decennium-1  

Kommentera