Spaghetti Carbonara

söndag, 2 februari, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Ikväll kommer min författarkollega Mary på middag. Lagar en slags pasta Carbonara. Skriver ”slags” efter som jag har i lök idag. Det brukar jag inte ha. Så här har jag gjort:

mjukstekt några finhackade schalottenlökar. Hårdstekt finhackad bacon. Ställt åt sidan.

Blandat 3 hela ägg med 2 finhackade vitlöksklyftor + 2 dl grädde och massor av riven parmesan. Salta, peppra.

När spaghettin är kokt och avrunnen så blandas den med äggstanningen, värm och rör. I med lök å bacon samt hackad persilja. Spara lite persilja till dekoration.

Till dessert blir det jordgubbar med citron och socker.20140202-183953.jpg20140202-183959.jpg20140202-184004.jpg20140202-184010.jpg

20140202-184113.jpg

Kommentera