Kopior

tisdag, 31 december, 2013 av Camilla Thulin

I Bodrum finns det ett antal relativt flotta butiker, som säljer snygga kopior av de mest exklusiva väskor. Jag förstår inte riktigt hur detta kan fortgå. Väskorna är fint gjorda i snygga skinn. En vanlig människa kan absolut inte se skillnad på original och kopia. Jag tror att de flesta riktigt dyra handväskor  man ser är regelrätta kopior, eftersom ägarinnan och den typen av ekonomi sällan stämmer. För att ha råd med en 30.000 kronors väska måste man ha en och annan krona över, för onödiga prylar. Att köpa en lyxväska och sedan svälta är ju en extremt dålig affär. Vem bryr sig huruvida man har en väska för 45.000 eller inte. De som gör det har nog en skruv lös, eller har ett extremt dåligt självförtroende. Självklart är det härligt när personer,  som har råd på riktigt och köper sig en original väska. Ofta väskor som är oerhört välgjorda på ett hantverksmässigt sätt, riktiga små klenoder. Men att försöka lura oss andra att man är så rik att man har råd att köpa en väska för tiotusentals kronor är korkat, vi ser, var så säker, tantet lurar man inte så lätt.

image

image

Kommentera