Inte utan mitt läppstift

onsdag, 27 november, 2013 av Karina Ericsson Wärn

När det kommer till makeup är jag sparsam. Nej, nu ljög jag. Att få till ett naturligt ansikte tar en evinnerlig tid, samt kräver en hel del produkter. Hur jag rengör ansiktet på kvällen (slarvar aldrig) har jag berättat förut. Jag har även talat om hur jag gör på morgonen, och hur jag häromdagen höll på att hamna i någonslags existentiell kris eftersom min favoritfoundation från Dior tagits ur sortimentet. För det mesta försöker jag hålla mig till samma märken och rutiner.

Läppstift kan jag dock utan besvär laborera lite hur som helst med. Granntanten Camilla förser mig dessutom ständigt med nya. En sak är dock viktig: de måste vara röda. Riktigt röda. Favoriterna kommer från Dior, de är lite torra och måste läggas på omsorgsfullt med pensel, först måste konturerna också dras upp med penna. Ibland lite tröttsamt. Varför inte prova på något nytt, tänkte jag häromveckan. Sagt och gjort. Jag investerade i Cliniques chubby stick intense, färgen 03 mightiest maraschino. Läppstiftet är som en oljekrita. Lätt att applicera. Gör läpparna mjuka. Får till förvånansvärt bra yttre kanter, utan vare sig pensel eller penna. Perfekt att ha i fickan alltså, när färgen behöver bättras på, vilket den tyvärr behöver göras ofta i det här fallet. Stiftet är mer som en vårdande historia med färg, än ett bra sittande läppstift. Men perfekt ändå. Särskilt lite kallare dagar när läpparna tenderar att bli lite torra.

 

 

20131127-121616.jpg

20131127-121620.jpg

Kommentera