Anna-Sara Dåvik

tisdag, 15 oktober, 2013 av Karina Ericsson Wärn

I modevärlden står etik och moral inte särskilt högt i kurs. Att det förhåller sig på det viset, får inte minst ”mindre” och ännu ej världsberömda designers känna på titt som tätt. En som precis blivit bestulen är Anna-Sara Dåvik, en oerhört intressant Stockholmsbaserad designer som ni kan läsa mer om i min bok MODEBIBELN (går att klicka hem här på sajten). Som en hyllning till Elsa Schiaparelli, har Anna-Sara Dåvik skapat ett par fantastiska handskar försedda med naglar. Ett par handskar som den hippa konceptbutiken Colette i Paris visat intresse för, man ville sälja Anna-Sara Dåviks handskar i sin butik. Men det blev aldrig något med det. Fast från och med idag kan man köpa nagelhandskarna hos Colette, i en version de själva tagit fram. Suck. Att skydda sig mot idéstöld är nästan omöjligt. Idén till handskarna fick Elsa Schiaparelli i sin tur från Picasso, som inför en fotografering av Man Ray lät sminka ett par händer. Bilder: Picassohänderna, Elsas handskar, Anna-Sara Dåviks handskar, Colettes kopia.

manray

Schiaparelli-gold-clawed-gloves-1938

WORK-variant2

0000010931691_img_8328

Kommentera