Damernas Värld

söndag, 13 oktober, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Kim och jag tar en morgonpromenad i kvarteret. Går Klevgränd och Glasbruksgatan, står och tittar ut över ett yrvaket Stockholm en stund. Kim nästan försvinner bland löven nedanför Mosebacke. Promenerar sedan hem till morgontidningen och maken som anlänt från Paris. Han har kommit till Stockholm för att prata om Cindy Sherman, bland annat.

Denna dag är som vanligt en arbetsdag. Sorterar papper. Ser att Damernas Värld blåst liv i min gamla sida DV Retro igen. För många år sedan föreslog jag tidningens dåvarande chefredaktör, Mona Johansson, att tidningen skulle kunna innehålla en sida där samtidens mode sattes in i ett historiskt perspektiv (allt går igen) och att DVs arkiv skulle vara en utmärkt källa att ösa ur. Mona sade ja, och under flera år levererade jag den ena DV Retrotexten efter den andra. De blev otroligt poppis! Det bildades klubbar som träffades och pratade om mode utifrån mina retrotexter, och ett urval blev till en bok utgiven av förlaget Pocky. Men så ville DV inte längre ha några retrotexter. Idén passade inte in längre. Okej. Saker skall komma och gå och förändras. Fast nu är tiden tydligen mogen igen. Roligt att mina gamla idéer används igen. Lycka till, säger jag.

20131013-090115.jpg

20131013-090119.jpg

20131013-090124.jpg

Kommentera