Jag har inte cancer

torsdag, 5 september, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Imorse gick jag till snygga doktor Marta Kallio, på Västra Trädgårdsgatan. Ville få ett födelsemärke på ryggen kollat. Fick beröm för min hy. Doktor Kallio sade att den hörde hemma i sekelskiftet, då stora hattbrätten, parasoll och heltäckande vit tunn bomull var modellen. Enligt Kallio hade jag lika fin hy i ansiktet som på stjärten, vilket enligt henne är MYCKET ovanligt. Jag slickade i mig allt förstås. Hemligheten: jag solar inte. Födelsemärket var dessutom helt ofarligt. En typ av ”äldre människors vårta”. Ja, så är det när man lever i tantåldern. Doktor Kallio tycker att svenska journalister skriver alldeles för lite om solens skadeverkningar, och vikten av solskydd. I Sverige rekommenderar hon spf 30, söderut spf 50. Hon berättade också att hon på sommaren hela tiden ser folk på uteserveringarna, som har hudcancer, men inte vet om det. Så: skydda dig, och kolla alltid hudförändringar. I min bok Skönhetsbibeln kan du läsa mer om sol och hy.

20130905-095112.jpg

Kommentera