Reinfeldt vers Obama

onsdag, 4 september, 2013 av Camilla Thulin

Detta är inget politiskt inlägg, utan ett stilpolis inlägg. Jag brukar studera världens stadsmäns och kvinnors kostymering, för det är precis vad det är. Man ikläder sig en roll och automatiskt i en kostym där man måste gestalta en president eller statsminister. De flesta i den positionen oavsett kvinna (dock inte sååååå många) eller man, har ett stil och klädproffs, som ser till att stadschefen ser lika stadsmannamässiga ut som kollegorna ute i världen. Hur än, så är denna människotyp beroende av rampljuset. Idag fick Obama 5 granntanter för sin kostymering och vår statsminister fick tyvärr bara 2 granntanter. Jag ska utveckla mig. Obamas kostym är skräddarsydd av den klassiska president skräddaren. Kostymen har en utsökt passform med flott underarbete, slagen är elegant breda, perfekt skuren med en knapp och dessutom längder som passar presidenten. Och kvalitén är en utsökt ull i marinblått. Flott skjorta med snygg krage och elegant slips med den snyggaste knuten, enligt mig. Vår statsminister, som både är stilig och smärt, har dessvärre en amatöristisk rådgivare. På den TV sända bilden såg hans illasittande kostym ut som om den var svart/grå och en grön matt slips med tråkig bred knut och en skjorkrage som är lite för bred. Varför vill den svenska mannen ha svart kostym? Ett plagg som ytterst få är snygga i. Då måste man vara medveten och välja västar och accessoarer, som passar. Jag tycker att marin eller möjligen en riktigt elegant grå flanell kostym kunde varit bättre. Varför har statsministern för korta kavajer med små ovirila pojkslag. Är det inte dags att herrskrädderiet Bauers får ta tag i vår statsminister. Jag tycket alltid det är angenämt att se välskräddade stadsmän och kvinnor. Samtidigt finns det ju hantverksinstanser som kan ta hand om detta på bästa sätt i landet. Om inte annat är han varmt välkommen till oss att måttsy sina kostymer. Vi syr på samma fabriker, som några av Europas flottaste kostym märken. Vi
har alla möjliga flotta herrar som syr hos oss. Det skulle vara ett nöje att ta hand om statsministern!

image

image

Kommentera