Bästa skjortan

onsdag, 21 augusti, 2013 av Karina Ericsson Wärn

 

 

Boutique Alain Figaret

16 rue de Sèvres, 75006 Paris.

www.figaret.com

Métro: Sèvres-Babylone

Jakten på bästa skjortan respektiva bästa t-shirten har för min del pågått …. i alldeles för många år. Men nu kan jag sluta leta. Bästa t-shirten, eller trikåtoppen som man vill, har granntanten Camilla tagit fram. Den är utformad helt efter mina önskemål, dvs har en smickrande båtringning som gör alla halsar snygga (ingen för djup v-ringning som låter slappobysten dingla runt på stan) och en perfekt ärmlängd, dvs 3/4. Och så är den enfärgad förstås. Jag har lagt beslag på en hel hög, en blå, en vinröd, två svarta. Perfekt. Och bästa skjortan har jag också hittat. i Paris hos Alain Figaret som lanserades 1968, och som har skjortor som specialitet. För honom, henne och de små. Själv har jag investerat i en djupt marinblå, och en vit. I webshopen finns ett begränsat urval, mest vita klassiker i bomull eller bomullspoplin. Dries van Noten är ett fan av vita skjortor, och gillar man hans look, då skall man absolut investera i en Alain Figaret skjorta, för då har man basen klar.

20130819-125059.jpg

Kommentera