Workwear i Paris

måndag, 19 augusti, 2013 av Karina Ericsson Wärn

 

Veltis Vêtements d’entreprises

53 Avenues des Gobelins, 75013 Paris

Métro: Les Gobelins / Place d’Italie

Arbetskläder på riktigt. Rejäla hållbara doningar för målare, murare, snickare och andra kroppsarbetande yrkesgrupper som behöver byta om inför jobbet. Det här är en av den svenska designern Gunila Axéns favoritadresser i Paris (ni vet: 10-Gruppen, Polarn & Pyret, Axén & Co. med mera). Hit har hon styrt kosan sedan 1960-talet och hennes favorit är en liten kavajliknade jacka i styv stark bomull. Själv är jag väldigt svag för de bläcksvarta korta servitör- förklädena med fickor (somliga stängs med kopparfärgat blixtlås) och önskar bara att jag var lika modig som Miucci Prada och bar ett sådant utanpå kjolen istället för en handväska obekvämt i handen. Miucci Prada föredrar nämligen förkläde med fickor, istället för väska.

Kommentera