Robes Parisiennes

söndag, 18 augusti, 2013 av Camilla Thulin

Så här kunde inspirations magasin för sömmerskor och ateljéer se ut under 40-talet. Intressant med tanke på Europas tillstånd. Privatpersoner tog med sig skisser och toiler från Paris till Märthaskolan, så att den svenska noblessen fortfarande kunde vara moderiktiga trots kris. Katalogen har handmålade skisser tryckta på transparent papper, typ mönster papper. Dessa magasin är ovärdeliga, fantastiska källor till modeller och skärningar. Ibland när kreativiteten tryter, är skapelser från förr fantastisk inspiration. Det är min kära väninna fru Lotta från Kallmyra/Nyköping, som hittat den på sin favorit loppis i dagarn. Roligt att se lite andra plagg än de trendiga påsarna och tightsen…….

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera