Vädra dina plagg

fredag, 2 augusti, 2013 av Camilla Thulin

Vi är lyckligt lottade som har två balkonger, samtidigt som vi bor i innerstaden. För mig innebär det att jag alltid lägger ut mina klänningar efter en dags användning. Ofta tänker jag, nä nu är det dags att tvätta denna ”trasa”. Eftersom de är fodrade vill jag helst kemtvätta dem, men det går utmärkt att tvätta dem på 30 grader handtvätt i maskinen. Har dock alltid tyckt bäst om att kema dressade klänningar. Min melodi är att lukta strängt under armarna, är det ingen doft, så ingen tvätt. Fläckar tar jag bort allteftersom. Så reningen för klänningarna är några dygn utomhus. Har man parasoll eller tak över sin balkong, så är regniga dagar och nätter suveräna, då får sig plagget ett riktigt reningsbad. För ullplagg är detta melodin. Tycker inte om att tvätta sönder fina plagg. Jag tror att vi har pippi på tvätteri av alla de slag. Visst gympaplagg och t-shirts, strumpor och underkläder ska givetvis tvättas hela tiden, på 60 grader för att få bort bakterier.

image

Kommentera