Haricoverts a la Turk

torsdag, 1 augusti, 2013 av Camilla Thulin

Tog en tur till Lidl efter lunch. En perfekt tid, för då är alla nya grönsaker, frukter och bär upplagda. Alltid från svenska eller ibland turkiska eller tyska odlare. Hittade superfina haricoverts, från en tysk gård, en jätteknippe med bladpesilja från en svensk gård, körsbär från Turkiet och salladslök från Sverige. Tycker alltid Lidl har extremt bra grönsaker och frukt. Därför blev det haricoverts på turkiskt vis idag. Jag renasade 1 kg bönor, ner i kastrull. Hackade en knippe salladslök och den gröna blasten, ner i en bunke och krama in 1 desertsked salt och lika mycket socker – låt löken svettas, så att den blir sladdrig. Riv 6 stora tomater, som är halverade, in till skalet. Blanda samman tomat och lök. Häll över bönorna, häll på i lite olivolja. Låt koka upp, sänk till svag värme, låta koka tills bönorna är mjuka. Ställ på kylning. Godast kall, har nu en laddning i kylskåpet, som äts till lunch och som meze, eller när man är hungrig.

image

image

image

image

Kommentera