Min sommargarderob

söndag, 28 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

När jag är på resande fot förundras jag alltid över andra resenärers enorma bagage. Alla somrar på Riverian (ja, jag vet att det heter Rivieran men använder mig av Jan-Öyvind Swahns smeknamn för …ja, kusten lite längre söderut) har jag särskilt förundrats över unga tjejer ännu ej fyllda tjugo, som stånkar fram i värmen med så mycket packning att de verkar ha flyttat hemifrån, och tagit med sig precis allt. Nej, resa lätt är min melodi. Och har alltid varit. Jag är överhuvudtaget inget fan av en stor garderob. Viktigt är dock att saker passar ihop, går att kombinera. Och ja, jag är en snobb, Bra kvalitet och snitt är viktigt, och det får då gärna kosta. Köpa billigt köpa dyrt, sade min farmor. Min sommargarderob har i år bestått av följande:

Svart linnekjol av 1950-tals snitt med mycket vidd och med fickor (till hundbajspåsar och nycklar) från forte-forte.

Svart linnekaftan från dyr butik på Rue Saint-Sulpice. Med fickor.

Svart tunn sidenkjol från svenska HOPE.

Skräddarsydd svart skjortklänning från Camilla Thulin.

Omlottklänning från Camilla Thulins kollektion.

Vit figursydd skjorta i tunn sommarbomull från Alain Figaret.

Vit bomullsskjorta av frackmodell från svenska A.O

Gammal vit frackskjorta inköpt för 20 kronor

Två tunna svart t-shirts från svenska A.O

Platta sandaler från Hermès

Sandaletter med klack från Clarks (sprillans nya)

I en tygpåse har jag lite accessoarer: halsband, armband, ringar, 2 sidensjalar.

I en annan tygpåse har jag: 3 par svarta bomullstrosor, en tunn svart Wolford body, 1 mjuk behå från DIM, baddräkt.

Solglasögon (med slipade glas) och läsglasögon kommer från min hovleverantör favoptic.

Min handväska i svart skinn är svensk och inköpt hos Kerstin Adolphson på Boulevard Saint-Germain. Knulp på Kungsgatan i Stockholm har modellen. Egentligen är jag inte så förtjust i den. Jag gillar inte väskor överhuvudtaget. Men denna går att bära tvärs över kroppen (jag får händerna fria) och har bra låsanordning (ett måste i Paris).

Ofta har jag också med mig min mindre svarta nylonbag från Hervè Chapelier, i den har jag vatten och torrfoder till Kim samt våtsavetter och en rulle fryspåsar (hundbajspåsar här är bokstavligen skitdyrt). Hundar får inte åka buss i Paris, om de inte sitter i en väska, så därför följer väskan ofta med ut, för vem vet…vi kanske plötsligt känner för en busstur.

Av någon konstig anledning har behå-förrådet krympt till EN STYCK (måste ha glömt en på något hotell….). Alldeles för lite förstås. Så imorgon promenerar jag iväg till Le Bon Marché och köper minst två nya. När jag reser så har jag på mig den svarta linnekjolen och en vit skjorta, resten åker ner i en svart nylonbag från Eastpak som väger ingenting. Jag har varken behov eller lust att se olika ut hela tiden. Tvärtom. Det enda jag inte använt i sommar är min fina skräddarsydda skjortklänning, det har varit för varmt. Men det är bara bra för då känns den ”ny” när temperaturen sjunker och den kan få komma ut på vift.

Granntanten ser förstås till att jag har fina klänningar, så sommargarderoben innehåller också en spräcklig omlottklänning som jag sveper om mig varje morgon när jag halvsovande ramlar ut ur porten med en motsträvig Kim (han vill helst sova till….väldigt sent). Omlottklänningen följer alltid med, ibland somnar jag med den på.

När det gäller sommaransiktet så avstår jag från smink. Smörjer bara in mig med fuktdroppar från Dermalogica, duttar på lite ögonkräm, och applicerar sedan Dermalogicas solskyddskräm spf 50 över hela ansiktet. Ibland förstärker jag ögonbrynen med en brun penna från Clinique, och läpparna målar jag nästan alltid röda med ett stift från Dior.

Kommentera