Matlagningskurs

söndag, 21 juli, 2013 av Camilla Thulin

Det blev en heldag hos Asli på www.erenler-sofrasi.com idag, tillsammans med ett mycket trevligt par från Napa Valley i Californien. Vi lagade 5 meze, rödbetor kokta i vinäger med lök och selleri, kokta auberginer, deniz börülcesi (i folkmun sjögräs), brytbönor med tomat och lök, rosa bönor i tomatsås, sauterad spenat, varma meze gjorda på yufka (en slags filodeg) – manti och cigara börek och som huvudrätt bläckfisk pasta med riktigt bläck. Det blev en härlig terapeutisk dag med Asli i högsätet, som berättade och förevisade sina bästa knep, som hon lärt sig av mormor och mammans nanny. Att riva tomater istället för att skala dem, hur man tar bort de ”långa trådarna” på brytbönor, vilken olja är bäst till vad. Vi hade en mycket trevlig dag tillsammans med Debra och Steve. Efter intagandet av denna sena lunch eller tidiga lunch måste jag erkänna att jag behöver inte äta på 20h. Jag kan verkligen rekommendera detta. Om man behöver blir man både hämtad och lämnad. Återkommer med recept när jag piggat på mig, nu vill jag bara sova middag, men det blir inget av med det. Ska snart värma lite medhavd pasta till vår gäst Staffan.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera