Rognon de veau

onsdag, 17 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Maken lagar i afton Rognon de veau a la Dijonnaise (ja, det skall vara en släng över ”a” men den som finns i Iphonen lutar åt fel håll, grrrr) enligt Paul Bocuse.
1 schalottenlök, finhackad, mjukas upp i en klick smör. Får ej brynas. När löken är mjuk, i med njurbitarna – och nu skall det brynas. Salta å peppra. När det är klart: häll på ett litet glas Calvados. Tutta på. Dvs flambera. När elden slocknat, i med 4 msk tjock crème fraîche (till två njurar) låt gifta sig. Ha i 1 msk senap och en msk Calvados (konjak fungerar också). När senapen gjort entré får rätten EJ koka. Dra av från plattan. Garnera med persilja, servera ris till. Och vin helst.

20130717-182657.jpg

20130717-182707.jpg

20130717-182735.jpg

20130717-183321.jpg

20130717-183702.jpg

20130717-184015.jpg

Kommentera