Sommarhudvård

måndag, 15 juli, 2013 av Camilla Thulin

Det är knivigt att hålla huden i schack när den ständigt är full med en massa feta oljor och krämer. Olika smörjor som är nödvändiga på grund av den extermt starka solen. I början på min sommarvistelse här, går jag först ut efter kl 15.00. Min dagliga hudvård börjar och slutar med Neutrogenas rengöring.All ansiktsvård dag som natt är från Kiehl’s. En dagkräm med spf 23, på ögonen blir det en Nivea spf 30. På kroppen är det först min polska apotekskräm spf 30 och Lidls/Cien spray spf 20, efter två veckor övergår jag till Cien spf 10, vilken jag dagligen smörjer mig med från topp till tå. Håret,  som jag dessvärre varken klipper eller färgar är ju inte så förstört, så mina hårvårdsrutiner genomförs med L’Oreals snabbköps produkter och ett spary och en hårolja. Mitt långa hår får alltid självtorka. Gå aldrig och lägg dig med blött hår, en förmultingsprocess börjar vid hårets rötter – jätteläskigt. På dagen snor jag ihop håret i en knut, är noga med att stoppa in mina små frissiga toppar i knuten. Stryker alla feta krämer jag har på händerna över håret, ett bra vårdande knep för oss som har stram frisyr. Har också äntligen upptäckt den äkta, ruffa olivtvålen, som skärs från stora tvålstycken. Inget för dig som gillar snygga förpackningar och härliga dofter. En rudimentär tvål, som gör sig bäst med en skrubbvante, då löddrar den fint och känns behaglig.
Kroppen får smörj från Kiehl’s eller 70-tals Hawaian Tropic.

image

image

image

image

image

image

Kommentera