Middagsgäster

måndag, 1 juli, 2013 av Camilla Thulin

Igår var Dominika och Hannah här på middag. Vi bjöd på kycklingklubbor med färsk rosmarin och babytomater. En supergod bjudrätt. Jag steker alltid kyckling på 175 grader i c:a 1, 5h, sedan får den stå en stund till i eftervärmen, tills den är dags att serveras. Gjorde riktig turkisk aubergineröra till damerna,  eftersom det är en favorit. Enkelt och gott. Lägg in några auberginer med gaffelstick på 250 gr mitt i ugnen. De ska torrstekas i c:a 45 minuter. Ta ut dem låt dem svalna. Gräv ur köttet, låt det rinna av i en sil, mosa lite så att det rinner ut. Blanda i en bytta med några pressade vitlöksklyftor, 2 matskedar turkisk yoghurt, en klyfta pressad citron och salt. Mixa ihop det till en slät puré. Smaka av, tillsätt det som fattas.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera