Middag på stan

lördag, 22 juni, 2013 av Camilla Thulin

Vi bor i ett litet samhälle och känner till de flesta etablissemangen. När vi vill äta något enkelt, gott och snabbt, till ett överkomligt pris finns det inte så mycket att välja på.
Givetvis beror det på tycke och smak. Tidigare hade vi en total favorit på byn – Hanimele. Ett klassiskt pide ställe, som serverade turkisk pizza – pide och lamahun, olika kebaber och soppor. Ett ställe vi ofta frekventerade året runt. Dessvärre valde den fina ägaren att lämna livet. Efter det har vi inte träffat på ett ställe i Hanimeles kaliber förrän ikväll.
Nihals Café, på huvudgatan genom Yali. Ett läge mitt i byn, utan havsutsikt. För oss som bor här det oväsentligt en vanlig kväll, vi ser ju havet hela dagarna. Nihal Café visade sig vara en höjdare. Vi åt pide, lamahun, urfa och patliçan kebab och en çorban salata. Det serverades även vin, vilket kan vara ovanligt på denna typ av restaurang. Hit går vi igen, eller ännu enklare, ringer, så levererar de.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera