Maison Françis Kurkdjian

tisdag, 18 juni, 2013 av Karina Ericsson Wärn

 

Underbart att vara hemma i Paris igen. Här är doftackordet annorlunda. Som ni vet är jag vansinnigt intresserad av parfymer, eller egentligen doft överhuvudtaget. Frilansande parfymören Francis Kurkdjian är mannen bakom bestsellers som Jean-Paul Gaultiers Le Mâle och Narciso Rodriguez For Her. För Francis Kurkdjian är väldoft långtifrån enbart några droppar parfym bakom örat, utan en extra dimension som han vill att vi upptäcker. Här kan man bland annat hitta dofter för barn baserade på örter som hjälper sömnen på traven. Eller vad sägs om något så romantiskt som parfymerade brevpapper? På beställning skapar han bland annat väldoftande såpbubblor att exempelvis förgylla ett bröllop i det gröna med. In och sniffa om ni har vägarna förbi …

Maison Francis Kurkdjian

5, rue d’Alger

75001 Paris

Tél: +33 (0)1 42 77 40 33

Métro: Tuileries

 

 

 


Kommentera