Levrek – seabass – havsabborre

måndag, 17 juni, 2013 av Camilla Thulin

En skön fisk, som antingen köps odlad eller vild. Odlad kostar den 120 kr/kg och vild 350 kr/kg. Fisk kostar minst lika mycket här som hemma. Vi köpte odlad levrek på stora Metro. Ikväll blev det friterad  filé. Panerade filéerna enligt konstens regler i  olivolja. Resultatet blev suveränt,  en knisprig yta och ett fast kött. Tog vanligt vetemjöl, blandade i salt och peppar. Vispade upp 2 ägg och hade ett fat med ströbröd på lut. Panera i det vita mjölet, doppa i äggröran, vänd fiskbitarna i ströbrödet, lägg ner dem med skinnbiten neråt i en panna med het olivolja, sänk värmen och fritera långsamt.
Gjorde en remoulade sås med inspiration av Hiram. En massa grönt hack, kapris, inlagda gurkor och vattenkrasse, blandat med turkisk yoghurt och lätt majonnäs. Ju med hack dessto bättre. Enkelt, men det kan ta lite tid.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera