Smycken

onsdag, 12 juni, 2013 av Camilla Thulin

Nere på byn finns en liten gata med fullt av små hytter. Nu börjar de befolkas av olika hantverkare  som säljer sina alster. Just nu är det några äldre kvinnor som gör fantastiska virkade halsband med små pärlor och ibland paljetter. Tekniken är urgammal. Oftast är det små vackra virkade blommor och blad somr uppträdda och sammanfogade till olika smycken. Dessa handgjorda blommor hittar man också  på gamla blommiga bondsjalar. Förr kunde man fynda dem på marknader, men idag har äntligen dessa små under av hantverk blivit betydligt dyrare och finns bara i lite flottare butiker som saluför antika textilier. Själv har jag en samling, som jag köpte i Datça för 10 år sedan. Stödan fick en och den använder hon som turban.

image

image

image

Kommentera