Mandelolja är svaret

tisdag, 4 juni, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Min lilla fråga häromdagen, huruvida det är mandelolja eller ej som jag skall ha i ansiktet till kvällen har genererat trevliga läsarsvar. Jag hade ju en flaska i badrumsskåpet vars etikett blivit oläslig, flaskan innehöll en olja som jag använder som nattkräm i ansiktet. Nu var oljan slut, och jag ville köpa samma. Men vilken? Läsarsvaren var entydiga: mandelolja. Så nu har en ny liten flaska köpts in hos hälsokosten för 78:-. Och kallpressad skall den vara, för den är ”renast”. En trevlig läsare i Båstad har också berättat hur hon använder ricinolja till ansiktsrengöring. Då ricinoljan är trögflytande blandar hon upp den med lite mandelolja, stryker över ansiktet, och tvättar sedan ansiktet med fuktad frottélapp (hon har klippt sönder ett gammalt badlakan). Ett grepp helt i min smak. Har själv en trave frottélappar i badrummet som används dagligdags, jag har köpt dem på IKEA:s avdelning för småbarnsgrejer. Frottélappen ger en alldeles lagom peeling. Själv använder jag Weledas rengöringsprodukter, men är absolut nyfiken på detta med ricinolja. Båstadsläsaren påpekade dock att ricinoljan har en utrensande effekt, och man kan till en början därför bli lite kvisslig, det vill jag inte bli just nu, så ricinoljan får vänta lite.

20130604-084016.jpg

Kommentera