Arbetslös?

tisdag, 4 juni, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Är du arbetslös, frågade mannen i kemtvätten mig, och fortsatte: jag ser dig så ofta mitt på dagen ute med hunden, att jag tänkte att du kanske inte har något jobb.Ett tag trodde jag att han skulle erbjuda mig en arbetslöshetsrabatt, men han var bara nyfiken. Jag sade som det var, att arbetslös är inte precis etiketten på min tillvaro. Jag arbetar sju dagar i veckan, helgdagar och vardagar flyter ihop. Det är liksom ingen skillnad. Enda gången jag märker att det är helg är när jag är i Sverige och går till systembolaget och det är stängt. Just nu handlar allt om logistik kring olika modejobb i Paris (bilden nedan från Isabel Marants visning). Det är fotografer som skall kunna dyka upp när jag dyker upp, det är adresser som skall dubbelkollas och det är bra väder som skall beställas. Och det är designers som skall lockas att berätta om än det ena än det andra. Bland annat. Men i afton skall jag vara lite ledig. Skall kvista över till granntanten ett par portar längre ned på gatan, hon bjuder sina urtrevliga och makalöst skickliga medarbetare i ateljén på bubbel. Själv är jag ingen ateljémedarbetare, men är där så ofta och snor klänningar, samt beställer en och annan skräddarsydd lyxhistoria, att jag så att säga hör till inventarierna, så om några timmar blir det: full fart framåt mot bubblet.

 

Kommentera