Nya SvD en besvikelse

söndag, 2 juni, 2013 av Karina Ericsson Wärn

SvD har nytt utseende sedan en tid. Den nya grafiska formen är enligt SvD själva inspirerad av Manhattans gatunät. Men inte är det väl så här luftigt och fyllt av tomma ytor på Manhattan? Jag upplever den delen av New York som tajt och kompakt, upplevelser, fasader och människor gnids mot varandra, tempot är högt. I dessa ”papperstidningens förestående död”-tider tycker jag SvD:s nya form är asdålig. Och kulturfenomen som riktar sig till yngre, och som avhandlas av en generation ”äldre” i gammelmedia är ingen lockande modell. Och allvarligt, vem vill åka med Andres Lokko till London för att gå på Amy Winehouses stampub? Är man fan av Andres Lokko och Amy Winehouse, är man för cool för en gruppresa (tyvärr). Antar att Andres Lokko har världens rå-ångest inför den där resan. Dagens kulturdel handlar dessutom nästan uteslutande om samhällsproblem, var är kulturen, de djuplodande texterna och analyserna?

20130602-083608.jpg

Kommentera