Trygghetsrådet

fredag, 31 maj, 2013 av Camilla Thulin

Idag skulle jag hålla seminarie på Trygghetsrådet med ljuvliga Helen Hedqvist/Retorik Studion. Antalet åhöreskor var 75. En intressant eftermiddag låg framför mig. Jag och Musse stegade in i receptionen och receptionisten tyckte att han var gullig. Hon visade in mig vidare till några unga trevliga damer som sade oj vad roligt med en så gullig hund.
Vi blev hänvisade in till ett litet fika rum, dit snart de 75 damerna skulle komma ut, då Helen var klar. Musse fick lite vatten och allt var frid och fröjd. Plötsligt dyker en kvinna upp, några år äldre än jag, hallonröda capribyxor och en snygg hallonröd top med vita ränder, kort frisyr i henna färg. Jag trodde hon slulle säga hej och välkommen, icke.
– Hundar får inte vara här för alla är allergiska…..
– Jag har anmält att jag har hund, sade jag. Jag ska hålla föredrag för tanterna härinne, vi kan ju höra om någon har något emot min valp.
– Nej, det är så vår policy är.
– Vad trist, för allergiska personer brukar äta medicin isynnerhet då man ska träffa mycket folk, då det kan vara katt, häst och hundavlagringar kvar på folk.
– Kan någon komma och hämta hunden?
– Nej, sade jag. Då går jag härifrån med ditt goda minne och jag hoppas att du går i till dessa 75 kvinnor och berättar detta.
Tror ni denna dam gjorde det, denna Duktiga Flicka Tant med fast anställning. Hade det  varit en karl hade han sagt, det är ok för denna gång, men nästa gång är inte hunden välkommen. Tror ni att den Duktiga Tanten gick in och sade något till, Helen, icke, hon var spårlöst borta då Helen sökte henne. Helen fick själv berätta varför. Då räckte 5 kvinnor upp händerna och sade, vi kan ta hand om honom och gå ut och den enda sköna kvinna som var allergisk, sade att det var ok. Den ansvariga fick fick höra detta blev hon rasande och sade att Musse kunde ju vara på hennes rum. Men då var Musse och jag redan ute i solen och mös genom Gamla Stan och njöt av det underbara vädret. Och den Duktiga Flicka tanten hade fått sin vilja igenom, utan att ens informera hur duktig hon varit när hon kört ut mig, som inte ens protesterade. Vissa tanter borde verkligen öva sig att vara mer smidiga och försöka söka en lösning på problemet. Synd för de 75 kvinnorna, som hade kommit för några goda råd – tiderna är tuffa, men det tänkte inte den fast anställda Trygghetstanten på……..hon ville helst följa en policy. Har det inte gått lite för långt i Sverige, nu nör inte ens ledarhundar är välkomna, denna maximala intollerans som florerar. Hoppas iallafall att hon får en fin helg. Själv ska jag ha en topp kväll med maken och vår väninna Kerstin från Yali.

image

image

image

image

image

Kommentera