Jehovas & bitches

söndag, 28 april, 2013 av Karina Ericsson Wärn

De här pigga damerna satt i publiken när jag och granntanten häromkvällen mässade på Örebro Slott. Efteråt försökte de värva oss till sin egen tro. Jehovas Vittnen. Den där Jesus-grejen är inte riktigt min och Camillas grej. Vi älskar kyrkor och andra heliga rum och platser, men religion skyr vi. Har funderat på om de feltolkade det där med min Modebibel. Hmm. Roligare är det med bitches. I dagens SvDNäringsliv så skriver Therese Larsson Hultin i Söndagskrönikan om Facebookchefen Sheryl Sandberg som i sin bok ”Lean in: Women, work and the will to lead” bland annat belyser hur olika vi uppfattar t.ex affärsideér beroende på om det är en man eller kvinna som står bakom idén. Och nu citerar jag ur dagens krönika: ” … ett antal studenter på Columbia University i New York fick läsa in sig på en manlig och en kvinnlig riskkapitalist, och sedan säga vad de tyckte. Fallen var identiska, det enda som hade ändrats var förnamnen så att det ena handlade om en Heidi – och det andra om en Howard – allt annat lika. Den ena grupp som studerat Howard tyckte han var hyvens, medan de som läst in sig på Heidi uppfattade henne som en bitch.”

Nu hoppar jag och Kim på planet till Paris.

20130428-095136.jpg

20130428-095146.jpg

20130428-095126.jpg

20130428-100848.jpg

Kommentera